I AM Competition

Povodom obeležavanja 60 godina rada gimnazije „Stevan Jakovljević“ u Vlasotincu, kao i 20 godina rada English Club-a, prof. engleskog jezika u gimnaziji, osnivač i mentor English Club-a, prof. engleskog jezika u gimnaziji, osnivač i mentor -a, Biljana Pipović, pozvala je učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola, kao i prvog i drugog razreda srednjih škola na teritoriji opštine Vlasotince, da napišu pesmu o sebi pod nazivom „I am…“ prateći date instrukcije.

Na konkurs je pristiglo mnogo pesama, ali je žiri u sastavu doc. dr Sanja Ignjatović, departman za anglistiku Filozofskog fakulteta u Nišu, dr Danijela Ljubojević, Institut za pedagoška istraživanja u Beogradu, i prof. Biljana Pipović, u najuži izbor uvrstio 24 pesme koje su zadovoljile tražene kriterijume. Žiri je imao nimalo lak zadatak i pohvale idu svim učesnicima na entuzijazmu i poznavanju engleskog jezika.

  • Najbolju pesmu napisala je Mila Marković učenica drugog razreda gimnazije „Stevan Jakovljević“ u Vlasotincu.
  • Drugo mesto dele Sofija Mitić, OŠ „Braća Milenković“ u Šišavi i Ksenija Jović, OŠ „Siniša Janić“ u Vlasotincu.
  • Treće mesto pripalo je Kalini Veličković učenici OŠ „Siniša Janić“ u Vlasotincu.

U prilogu se nalazi tekst konkursa, link do Linoit table gde su izloženi svi radovi koji su ušli u najuži izbor, kao i pobedničke pesme.