NGPT pilot testiranje

Drage kolege,

U nastavku su informacije o pilot testovima za NGPT – inicijalni test za šest jezika. Test je razvijen sa međunarodnim partnerima i u osnovi je radionice „Nove kompetencije za Zajednički evropski okvir kao izvor motivacije i napretka učenika“. Pilotiranje bi moglo da bude korisno za škole i nastavnike stranih jezike. Svi saradnici u fazi pilotiranja će dobiti zvaničnu referencu i biti uključeni u finalni izveštaj projekta. Rok za završetak pilot testiranja je ponedeljak 14. novembar 2022. godine.

Za učešće u pilot testiranju, potrebno je da nastavnik ili škola uključi 3-10 kandidata na bilo kom nivou, kao i za bilo koji od šest jezika (npr. 2 kandidata za engleski, 1 za francuski, 3 za ruski itd).

Inicijalni NGPT test nove generacije je dostupan za sledećih šest jezika: italijanski, španski, ruski, nemački, francuski i engleski.

Da bi uradio test, kandidatu je potrebna internet konekcija, mejl adresa i uređaj (laptop, tablet, mobilni telefon ili desktop računar). Trajanje testa je 20-30 minuta.

Testovi su dostupni na linku NGPT sajta – www.nextgenplacement.org

Uputstvo za kandidate:

  1. Odaberite test/jezik na NGPT sajtu
  2. Kada pristupite testu/jeziku unesite mejl na koji ćete dobiti link ka testu
  3. Uradite test prateći uputstva
  4. Po završetku testa, dobićete rezultat – ocenu znanja koji je potrebno da zabeležite i prenesete svom nastavniku/administratoru testa
  5. Ne zaboravite da popunite kratak upitnik od šest pitanja (1-2 minuta) prateći link koji se nalazi ispod vašeg rezultata na testu (upitnik je na engleskom jeziku a prevod upitnika je dostupan u prilogu ovog mejla).

Od nastavnika se očekuje samo da kandidate uputi u izradu testa prema prethodnim instrukcijama – neće biti potrebno dostavljati bilo kakve naknadne informacije, jer se podaci o učinku pojedinačnih kandidata automatski čuvaju u bazi podataka NGPT platforme. 

Za više informacija, kontakti su u nastavku.

Ljubomir Vasojević

Cara Lazara 27, Čačak

032/327 275; 065/227 2750

ljubomir.vasojević@blackbird.co.rs

www.blackbird.co.rs

Srdačan pozdrav,

Tim Udruženja ELTA