BOLD programi akademske razmene

Program BOLD akademskih razmena  podrazumeva boravak u SAD u trajanju od 5-6 nedelja. Program organizuju institucije u SAD specijalizovane za mentorstvo mladih liderki/lidera u oblastima građanskog angažovanja i ekonomskog razvoja.  Program je namenjen BOLD članicama/članovima  uzrasta od 18-25 koji imaju dobre ideje kako da doprinesu i ostvare pozitivne promene u svojim zajednicama.

BOLD akademska razmena u oblasti preduzetništva

Konkurs je otvoren do nedelje 15. januara 2023. godine.

Program BOLD akademskih razmena na temu preduzetništva i ekonomskog razvoja trajaće 5 nedelja i biće posvećen intenzivnom treningu i razvoju u oblasti preduzetništva i liderstva.  Program se sastoji od dva meseca virtuelnih treninga i jednog meseca razmene u SAD, u državi Njujork, u organizaciji Network 20/20.  Ovaj program će vam pomoći da razvijete ili usavršite svoje ideje kako biste započeli svoj biznis, startap, ili neke druge projekte koji bi pomogli razvoju ekonomije u Srbiji i doprineli pozitivnim promenama u vašoj zajednici. 

Program je namenjen mladima uzrasta od 18-25 godina sa stalnim boravkom u Srbiji, koji trenutno studiraju u ili su nedavno diplomirali na nekom od univerziteta u Srbiji.

  • Datumi programa:
    • Virtuelna pripremna faza: 6. februar – 28. mart 2023.
    • Boravak u SAD: 1–29. april 2023.

Za više informacija i kako bi se prijavila/prijavio za ovaj program poseti internet stranicu Network 20/20.

BOLD akademska razmena u oblasti građanskog angažovanja

Konkurs je otvoren do srede, 15. marta 2023. godine.

Program BOLD akademskih razmena na temu građanskog angažovanja održaće se na Univerzitetu Nebraske u Omahi u trajanju od pet nedelja, od 13. avgusta do 16. septembra.  Stručno nastavno osoblje i treneri pružiće obuku, praktične savete za razvijanje liderskih potencijala, kao i kulturnu razmenu za ukupno 15 učesnica/učesnika programa.  Studentkinje/studenti će pripremiti akcione planove na osnovu svojih projektnih ideja za razvoj Srbije u oblasti ljudskih prava, zaštite životne sredine, obrazovanja, političkog učešća, prava životinja i drugih oblasti koje doprinose osnaživanju njihovih zajednica i demokratije u Srbiji.

Ko može da se prijavi na program:

  • Mladi uzrasta od 18-25 godina
  • Osobe sa stalnim boravkom u Srbiji
  • Osobe koje trenutno studiraju ili su nedavno diplomirali na nekom univerzitetu u Srbiji
  • Osobe koje imaju ideje za projekat sa fokusom na građansko angažovanje u svojoj zajednici
  • Osobe koje su spremne da postanu deo veće mreže i sarađuju sa drugim članovima širom Srbije i čitavog Balkana
  • Osobe koje do sada nisu posetile SAD, ili su samo kraci vremenski period boravile u SAD

Datumi programa:

  • Pripremni virtuelni sastanci: 15. maj – 15. jun 2023.
  • Akademski boravak i studijska poseta u SAD: avgust – 16. septembar 2023.

Za više informacija i kako bi se prijavila/prijavio za ovaj program poseti internet stranicu Univerziteta Nebraske u Omahi.