Online savetovanje o izboru američkih koledža

Izbor univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama za osnovne studije je tema posebnog savetovanja u okviru besplatnog programa “Future Perfect” za srednjoškolce i njihove roditelje. Program organizuje Međunarodni akademski centar: EducationUSA Srbija, zvanično mesto za informisanje o obrazovanju u Sjedinjenim Državama.

Pretraga i izbor koledža ili univerziteta su previše komplikovane teme za samo jedno savetovanje, tako da savetovanja uključuju i dodatne termine za odgovaranje na pitanja. Imajući u vidu da je u izbor uključena i finansijska komponenta, termin o izboru institucija uključuje i ponovljene teme sa prethodnih termina o finansiranju obrazovanja u Americi – dobijanju stipendija i organizaciji plaćanja troškova.

Savetnici Centra objasniće osnove pretraživanja i odlučivanja o sledećem nivou obrazovanja u SAD. Srednjoškolcima i roditeljima biće jasnije koje su razlike između većih i manjih institucija, onih u gradskim sredinama i van urbanih zona, prednostima i manama institucija sa “zvučnim” imenima i onima za koje nikad nisu čuli, a imajući u vidu ostale faktore koji ulaze u odlučivanje.

Savetnici Centra su svesni da je potrebno dosta objašnjenja i srednjoškolcima i roditeljima kako bi se napravio pravi izbor između želja i mogućnosti i sačinila odgovarajuća strategija. U okviru ovog programa savetovanja, koji uključuje i posebne termine online komunikacije i odgovora na pitanja, svako od polaznika će biti u mogućnosti da napravi sopstvenu strategiju za pretragu i izbor odgovarajućih koledža i univerziteta koji će omogućiti šansu za dobijanje održivog programa daljeg obrazovanja.

Online savetovanje o pretraživanju i izboru koledža i univerziteta u Sjedinjenim Državama organizuje se 8. avgusta. Prijavite se preko linka. Ako ste se već prijavili ranije za prethodno savetovanje o finansiranju školovanja u SAD, nije potrebno da podnosite novu prijavu. U tom slučaju je dovoljno da pošaljete poruku preko Slack platforme ili email na office@iacbg.org .

Za sva dodatna pitanja o procesu savetovanja iskoristite navedeni email ili pozovite na +381653349639.